dissabte, 19 de gener del 2008

Estudi Punts freds - Primera quincena de gener (2 a 19)

Avui he anat a recollir les primeres dades que agafen el període del 2 al 19 de gener.

Primera sorpresa, els dos termòmetres hi son al seu lloc.

Per poder analitzar-les correctament, afegeixo les dades preses en el mateix període per dues estacions fixes, l'automàtica del SMC i la meva a Mas Rovira.

S'ha de tenir en compte que els termos es van col·locar el dia 2 a migdia, just quan van començar les pluges i va terminar de cop l'episodi anticiclònic fred. Llàstima però tot i així algunes dades sorprenen.

El punt 2 es un fons de riera al bell mig del centre urbà, mínima 1,5ºC, quan cap de les estacions fixes (SMC i la meva) s'ha apropat a aquest valors. Al punt 1 s'han assolit els 4ºC de mínima, igual que a Mas Rovira, però sense inversió tèrmica, deu n'hi do.

Però la major sorpresa per mi són les màximes registrades. Les dues estacions fixes han arribat a superar els 20 graus en aquest període, mentre que els dos punts d'estudi es queden a 11,5ºC i 9ºC de màxima. Increïble.



2 comentaris:

DeXteRrBDN ha dit...

Realment és sorprenent la temperatura màxima enregistrada pel Punt 1. Ja tinc ganes de veure la màxim d'aquests pròxims dies, en que segurament tindrem inversions tèrmiques i ja cap a febrer, alguna que altra gelada.

meteovallirana ha dit...

Hola Dext, la veritat és que si que m'han sorprès i molt, però especialment per les màximes més que no pas per les mínimes.

La setmana anticiclònica que es presenta pot ser molt interessant per veure registres baixos, especialment a cada dia que avanci. És probable que el proper cap de setmana vagi a fer lectures i no m'esperi a finals de gener per tal de tenir més dades.