dimecres, 2 de gener del 2008

Estudi de punts freds al poble

Existeixen llocs que ja sigui per la seva orientació, l'orografia o altres motius especials, esdevenen punts on la temperatura és sensiblement més baixa que la mitjana normal de l'entorn. Aquests punts acostumen a ser rieres, fons de vall, clots o canals orientades a nord on l'aire fred s'acumula en situacions d'inversió tèrmica (la situació més freqüent al nostre hivern) i la temperatura baixa ràpidament respecte d'altres punts.

Per tal de localitzar i conèixer millor alguns d'aquests punts s'han començat a situar termòmetres de màxima i mínima en varis punts escollits del poble i el seu entorn (zona urbana i periurbana) per tal de registrar les temperatures que s'assumeixen i poder així establir una comparativa amb altres zones del poble, com l'estació de Mas Rovira o l'oficial del SMC.

La tria dels punts s'ha realitzat després de varies setmanes en les que s'han analitzat mapes topogràfics per buscar els relleus i geomorfologies que a priori semblen més propicies, i a la posterior observació durant varis dies d'aquests punts on s'ha pogut comprovar "in situ" que realment presenten majors acumulacions de fred que l'entorn en les situacions esmentades.

A mesura que es vagin obtenint dades s'aniran presentant.

Ahh se m'oblidava, tot i estar ben amagats, si trobeu algun d'aquests termòmetres amagats no els toqueu si us plau.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola , una idea maravilosa ,aqui en las bassioles siendo una de las partes mas elevadas tambien hay puntos realmete frios (la nevera como la llamo yo )si necesitas algo y puedo ayudar ya sabes ,esperado ver los datos resultados . Un saludo .

meteovallirana ha dit...

Muchas gracias fumaratxy, pues no descarto extender el estudio de puntos fríos a otros puntos del municipio. De momento he empezado por la zona mas cercana al casco urbano porque me interesa descubrir estos puntos precisamente en entorno urbano. Estoy seguro que por la zona de las Bassioles, como toda la zona de la riera que baja hacia Olesa de Bonesvalls tiene que haber buenos puntos fríos.

Anònim ha dit...

UNA ZONA MUY FRIA ES, EN LA ENTRADA DE EL RESTAURANTE SELVA NEGRA, YO VIVO ARRIBA EN VENECIA Y HAY UNA DIFERENCIA MUY GRANDE EN APENAS UNOS METROS.
POBRE GENTE, CON INVERSIONES TERMICAS TIENEN TEMPERATURAS NEGATIVAS TODAS LAS NOCHES. Y ARRIBA ESTAMOS A 2 0 3 GRADOS POSITIVOS.AHORA BIEN, CON LA ENTRADA FRIA, HE VISTO COMO EN SELVA NEGRA LLOVIA Y EN CALLE VENECIA NEVAVA.