divendres, 4 de gener del 2008

Arriben les plujes amb l'inici d'any

Bon dia, per fi els dies 2 i 3 de gener han arribat les tant esperades pluges a les nostres muntanyes.

El pas successiu de dos fronts atlàntics han fet que a dia d'avui ja portem 38 mm de precipitació acumulada. Bona noticia pel bosc i les nostres reserves d'aigua, no oblidem que a Vallirana l'abastament d'aigua és realitza principalment amb recursos locals (fonts i pous).

Durant la tarda del dia 2 de gener es van recollir 5.3 mm i durant el dia 3 la precipitació recollida va ser de 32.7 mm.

Aquesta és la imatge de satèl·lit oferta per l'Eumetsat el matí del dia 3 on es veu l'arribada del segòn front que cobreix tota la península i que porta una bona acumulació d'aire fred al seu darrera.


La succesió d'imatges del radar en els moments de major precipitació durant el dia 3 són el següents. Com es pot veure, a la pasada del front principal es van regenerar precipitacions de tipus convectiu afectant principalment la zona del Garraf - Ordal.












Aquesta precipitació va deixar imatges tan gratificadores com les boires enganxades a les muntanyes, el parc central ben empapat i emboirat i l'aigua corrent per la nostra riera funcionant com feia temps que no baixava.






















Salutacions.