divendres, 21 de març del 2008

Cap de Setmana mogut.

Sembla que ara que hem entrat en la primavera, l'hivern que no ha donat apenes senyals de vida quan havia de fer-ho, ara no vol marxar.

El cap de setmana vindrà marcat per la forta entrada de vent del nord amb una baixada molt important de les temperatures i precipitacions importants a tota la serralada pirinenca. A més demà a la tarda, matinada de diumenge, els ruixats i les tempestes es poden estendre per tota la zona est de Catalunya deixant ruixats de neu per sobre dels 400-500 metres, i si precipita fort, inclús per sota d'aquesta cota.

A l'esquerra podeu veure el model meteorològic a 500 hPa per dissabte a la nit. Es veu perfectament l'entrada d'aire fred del nord amb la isoterma de -30 passejant per sobre de Catalunya. A 850 hPa, tindrem aproximadament la isoterma de -3/-4ºC. Això és suficient per donar una cota de neu entorn als 300-400 metres. Tan sols ens queda esperar que la precipitació i els fenòmens convectius apareguin per tenir una tarda de dissabte-matinada de diumenger ben entretinguda.

A passar-ho bé!