divendres, 30 de gener del 2009

Temporal de Vent dissabte 24 de gener

Bona tarda companys, moltes coses es poden dir del temporal de dissabte passat, però sobretot em surt una: tristesa. No crec que hi hagi ningú que no hagi estat afectat en major o menor mesura pels efectes del vent, i veure com han quedat algunes zones em trenca el cor.

Fa pena veure els boscos, els marges de la variant de Cervelló, el bosc de la Calma, i així amb cents i cents de carrers del poble on el paisatge ha canviat en qüestió d'hores. Carrers on alguns veïns hem quedat incomunicats varis dies atrapats pels arbres, i a sobre sense llum....

La meva estació meteorològica no va poder registrar les ratxes màximes de vent perquè des de primera hora del dissabte s'en va anar el llum i per tant el registre es va perdre, però abans de marxar va registrar una ratxa de 70 km/h. Evidentment les velocitats màximes van superar amb escreix els 100 km/h. (130 km/h a Begues)

El moment de màxima força del vent es va produir entre les 10:30 i les 11:30 del matí de dissabte quan el vent es va fer increïblement fort.

A la imatge de dalt es pot veure la imatge de satèl·lit en aquest moment mes fort per impulsar vents sobre Catalunya. El centre de la ciclogènesis explosiva creua el sud de França i bombeja fortissims vents sobre la península com a conseqüència del fort gradient entre les baixes pressions del centre de la baixa i l'exterior. A baix el mapa isobàric del mateix moment.

Els arbres queien trencats o arrencats pel vent com si fossin mistos. Les pinyes i branques sortien disparades com projectils, vaig veure un gos esclafat per un arbre enorme, això va ser molt dur.
M'encanta la meteorologia i els fenòmens meteorològics em tornen boig, però el disabte pasat l'esborraria del calendari.

dijous, 8 de gener del 2009

Torna a nevar a Vallirana

Ho fa dèbilment, però des de les 22:20 aproximadament tornar nevar sobre Vallirana, almenys sobre la cota 300 tot el que cau és neu.

veurem que ens depara la nit.

dimecres, 7 de gener del 2009

Nevada a Vallirana

Doncs maca ha estat la nevada que ha caigut al municipi aquesta matinada i nit passada.

La neu ha agafat per sobre dels 300 metres aproximadament, però és a partir dels 400 on els gruixos són destacables. A la zona del coll de l'Ordal-Lledoner entre 5-7 cm, a les Bassioles entre 7 i 10. No he pogut pujar al Puig Bernat perquè a poc d'arribar a dalt la carretera estava malament i amb el cotxe no m'he atrevit, però era espectacular.

Aquí van algunes fotos de la kaza d'aquest matí. (Vallirana desde un carrer del Mirador, Carretera de Can Cases a sant Ponç de Corbera, els Casots al Penedès i el Pla del Pèlac)
















dimarts, 6 de gener del 2009

Neva a Vallirana

Desde les 17 hores, aproximadament, està nevant sobre Vallirana. En principi neva per sobre de la cota 200 i agafa al terra entorn als 300-350 msnm.

En principi la massa de precipitació ha d'anar baixant cap al sud, agafant-nos de ple aquesta nit i matinada. Al mateix temps encara ha d'entrar més fred en alçada, per tant la nit es presenta mogudeta.

Us deixo unes quantes fotos fetes a la zona de Mas Rovira - El Mirador. a bon segur per sobre dels 400 ha d'haver-hi bons gruixos.

Anirem actualitzant ;)