divendres, 21 de març del 2008

Cap de Setmana mogut.

Sembla que ara que hem entrat en la primavera, l'hivern que no ha donat apenes senyals de vida quan havia de fer-ho, ara no vol marxar.

El cap de setmana vindrà marcat per la forta entrada de vent del nord amb una baixada molt important de les temperatures i precipitacions importants a tota la serralada pirinenca. A més demà a la tarda, matinada de diumenge, els ruixats i les tempestes es poden estendre per tota la zona est de Catalunya deixant ruixats de neu per sobre dels 400-500 metres, i si precipita fort, inclús per sota d'aquesta cota.

A l'esquerra podeu veure el model meteorològic a 500 hPa per dissabte a la nit. Es veu perfectament l'entrada d'aire fred del nord amb la isoterma de -30 passejant per sobre de Catalunya. A 850 hPa, tindrem aproximadament la isoterma de -3/-4ºC. Això és suficient per donar una cota de neu entorn als 300-400 metres. Tan sols ens queda esperar que la precipitació i els fenòmens convectius apareguin per tenir una tarda de dissabte-matinada de diumenger ben entretinguda.

A passar-ho bé!

dissabte, 15 de març del 2008

Boires nocturnes

Ha tornat la calma anticiclònica per uns dies i la boira i la rosada han tornat a aparèixer a la nostra vall.

Mentre esperem el pas del front que aquesta tarda-matinada ens ha de creuar, la nit ens ha deixat estampes com aquestes, on el mar de núvols envaïa tot el fons de la nostra vall deixant part del poble ben xop. Benvingudes les boires que humitegen el terreny i ens deixen, espectacles com aquests:












dimarts, 4 de març del 2008

Entrada Freda

Bona tarda, ja estem notant la forta baixada de temperatures prevista. Ara mateix, amb 5.9ºC, la temperatura és 6.7º menor que ahir a la mateixa hora, i demà al matí ja ens podem abrigar de valent perquè continuarà baixant. La ventada també serà considerable.

Aquest és el meteograma previst pels propers dies, i les temperatures encara han de baixar més. La matinada de dimecres a dijous podem tenir glaçades i molts valors entorn als 0 graus.